Insändare: Regeringens budget hör hemma i Lyxfällan | Sverigedemokraterna Varberg

Insändare: Regeringens budget hör hemma i Lyxfällan

Erik Hellsborn & Peter Berndtson

Följande insändare har skickats till Hallands Nyheter och Hallandsposten.

Nyligen presenterade regeringen och dess stödpartier sin nya budget. Det är en budget som spretar åt alla håll, spenderar pengar som inte finns, och inte har Sveriges långsiktigt bästa i fokus. De fyra inblandade partierna är dock nöjda. S får igenom miljardsatsningar för sina hjärtefrågor. MP får igenom miljardsatsningar för sina hjärtefrågor. Och ja, även stödpartierna L och C får igenom reformer i mångmiljardklassen. Notan för budget-kalaset blir den största i svensk demokratis historia. Pengar som vi bevisligen inte har: Budgeten ska finansieras genom enorma lån, vilka det i slutändan givetvis blir svenska skattebetalares plikt att betala tillbaka. Illa nog så, men lägg sedan till att regeringen fortsatt satsar tiotals miljarder på bistånd till andra länder.

Den privatekonomiska motsvarigheten till detta beteende är en person som strör pengar omkring sig för att hålla sina familjemedlemmar glada, tar SMS-lån för att få ekonomin att gå ihop mot slutet av månaden, men sedan skänker bort hälften av de lånade pengarna till vänner och bekanta.

Denna sorts ekonomiska hushållning känner de flesta av oss nog bäst igen ifrån tv-programmet Lyxfällan. I fallet med regeringens budget är det dock långt värre, för det är folkets pengar man leker bort, inte sina egna. Det är folket som skuldsätts, inte regeringens ministrar. Och för vad? För att hålla alla fyra inblandade partier nöjda. För att inte tappa sin majoritet. För att till varje pris hålla sig kvar vid makten.

Sverige behöver en ny regering senast 2022.

Erik Hellsborn, (SD), Varberg
Peter Berndtson, (SD) Laholm